Kitchen Collective præsenterer: The Caribbean Housewife

Et portræt af en kitcheneur,
The Caribbean Housewife

Hvad sker der, når en kvinde med caribiske rødder flytter fra sit barndomsland, Holland, til Danmark, og oplever at hendes største afhængighed og elskede måltid ikke findes i en ordentlig kvalitet? Så tager man skeen i egen hånd, drysser om sig med ”magical realism” og krydderier, for at frembringe Hot Soul Soups. Supper der varmer ind i sjælen, fortæller historier og samler folk. 

Mød Kitcheneur Jamain. Hun er sprudlende, lattermild, historiefortællende og kunstnerisk. For 8 år siden var hun nødsaget til at låne sin vens isbutik uden for åbningstiden for at få smør på brødet, og det var starten på The Caribbean Housewife.  

Måske var det ikke en tilfældighed, at Jamain skulle ad den vej.  
Med sin baggrund inden for kunst og kulturverdenen, var det på tide at udleve sin viden om og kunnen i at lave sjælefulde måltider samtidig med at begejstre folk. 

Baggrund

Jamain er vokset op i Holland med sin caribiske mor, hvor hun har taget en uddannelse i kunst og kultur, hvorefter hun i flere år har arbejdet som kurator. Heriblandt har hun været medvirkende til store installationer i bybilledet i samarbejde med store kunstnere såsom den danske kunster Peter Funch. 
Med sin evne til at bedrive og opføre kunst i det offentlige rum, sammenholdt med at være betaget af mad og kultur, har Jamain ligeledes erfaring med at skabe større events. Som eksempelvis spisning og filmvisning i Paradiso Amsterdam. Et spillested der svarer til Vega i København.

Passionen for mad, mennesker og kultur

Med afsæt i sin mad, skaber Jamain nye oplevelser og dækker et behov hos sine gæster, som de ikke vidste, de havde, og det er denne effekt, der er drivkraften og motivationen bag The Caribbean Housewife.  

Udover at udvikle og producere Hot Soul Soups, tilbyder the Caribbean Housewife også middagene ”Housewife Roast”. 
 

Dette giver Jamain mulighed for at udfolde sig kreativt, skabe rum for at mennesker kan mødes og få en sanselig oplevelse samt være i tæt kontakt med de spisende mennesker de er omkring The Caribbean Housewife.  
Jamain har et drive for at imødekomme specielle behov og dermed være inkluderende.

”Jeg vil hellere for at mine gæster går hjem med en glad og mæt mave, fremfor maveonde, fordi man ikke vil imødekomme deres behov eller allergier.” 

 
Med sin tilgang til, at være inkluderende, imødekommende og generøs, har Jamain oplevet, at det har bidraget til udviklingen af maden, og det har skabt en positiv omtale, der øger kendskabet. 
Mad fra The Caribbean Housewife er:  
Plantebaseret, demokratisk og inkluderende og smagt til med veludvalgte råvarer.

En del af Kitchen Collectives delekøkken i Kødbyen 

Jamian er med The Caribbean Housewife blevet en del af Kitchen Collective for at teste sine ideer og udfolde forretningen på nye måder.

Kitchen Collective giver mulighed for at dele hverdag med mange, og ifølge Jamian bidrager det til store læringer, nye ideer og selvudvikling. 

“At være og arbejde i delekøkkenet bidrager positivt til forretningen og udviklingen grundet fællesskabet med de andre madiværksættere og det kreative miljø, der er her”.

Hverdagen kan selvfølgelig være hektisk og frustrerende, men hverdagen består også af andre ligesindede kreative iværksættere, sociale sammentræf og ikke mindst et understøttende og vidensdelende kollegaskab. 
 

”Det er enormt inspirerende at være en del af, og at der er plads til forskellige tilgange til at drive en bæredygtig virksomhed. Det betyder også, at alle kan byde ind og supplere hinanden med viden og gode råd.” 
 

I delekøkkenet tager du ikke bare på arbejde for at producere.  
I Kitchen Collective er der en hverdag med rig mulighed for at blive inspireret, lære fra sig og have en dialog med et nødvendigt netværk i branchen.  

 
“I Kitchen Collective kan jeg udvikle og teste mine forretningsideer. Det en væsentlig ressource og mulighed som ny iværksætter at være tæt på et stærkt netværk og rådgivere. For eksempel Mia Maja, COOP og alle de andre øvrige madmennesker, der er samlet på kontoret i CPH Food Space.”  

 Udviklingen af sin forretning kommer ikke af sig selv.  
Selvom Jamains erhvervserfaring har givet hende en rygsæk med gode værktøjer indenfor forretningsudvikling, økonomi og planlægning, har det været en sej proces, som hun ikke har villet være alene med. En proces der kræver, at man opbygger et godt netværk og finder en mentor til at guide en i den rigtige retning, som kan stille de rigtige spørgsmål. Særligt når virksomheden vokser og der er mulighed for at skalere. 
Netop dette oplever Jamain lige nu med sine supper. 

Fremtiden 

Igennem en vellykket crowdfunding kampagne ved COOP Crowdfunding, har Jamain oplevet, at der er interesse for supperne, og hun er blevet klogere på, hvem de spisende mennesker er og hvilke supper de foretrækker.  

Jamain tester også salg gennem iværksætterbutikken Delidrop i Torvehallerene, hvorigennem Jamain er blevet klogere på retningen for The Caribbean Housewife. Mødet med de spisende mennesker har givet yderligere indsigt i, hvilke værktøjer der skal i brug for at udbrede kendskabet til supperne. 
Jamain står derfor overfor at tage den største risiko i sin forrentningslevetid: at satse på en skalering. 

Som iværksætter er dette et stort spring.  
For Jamain handler det særligt om de overvejelser, der ligger i at turde give slip, da en skalering også kan betyde at outsource produktionen, hvori det er altafgørende, at det sker på bekostning af identitet, sjæl og smag, som er hele udgangspunktet i Hot Soul Soups. 

 Læs mere og følg The Caribbean Housewifes rejse her. 

Oplev The Caribbean Houswife 

Oplev The Caribbean Housewife til Housewife Roast 

Med inspiration og smag, fra traditionelle opskrifter fra de tropiske Vestindiske og Latinamerikanske regioner, serveres en sæsonbetonet og plantebaseret menu. 

Der serveres 4 retter parret med velovervejede naturvine af kvindelige vinproducenter. 

Køb din billet her

Du kan erhverve dig Jamains supper i Delidrop i Torvehallerne, eller smage på The Caribbeans Housewife derhjemme, leveret af Wolt  

Mød hende på Zoo Food Festival den 28. maj. Læs mere her.

Bliv inspireret når The Caribbean Houswifes udvikler og tilbereder plantebaserede retter til Grønne fællesmiddage den 15. juni Køb billetten her.

Previous
Previous

Kitcheneurs får succes med Coop crowdfunding

Next
Next

Kitchen Collective samarbejder med Institut for Fødevare - og Ressourceøkonomi, Københavns Universitet