OM KITCHEN

COLLECTIVE

Kitchen Collective er stiftet i 2014, og vi har siden da mødt og bidraget til skabelsen af mere end 300 madvirksomheder i København.

Kitchen Collective er startet ud fra et ønske om at bidrage til en mere mangfoldig madkultur og demokratisere den gastronomiske oplevelse ved at sænke indgangsbarriererne for at skabe en madvirksomhed.

Da en madiværksætter i opstartsfasen ikke har behov for et køkken på fuld tid, så vi muligheden i, at flere iværksættere kunne dele det samme køkken. Vi var de første til at drive delekøkken i Danmark, og så vidt vi ved også de første til at gøre det i Europa. Vi har siden opstarten været inspireret af Hot Bread Kitchen i New York og La Cocina i San Fransisco.

Kitchen Collective er bygget op på deleøkonomi, og i starten hjalp vi madiværksættere i gang ved at aktivere overskudskapacitet i eksisterende køkkener.

I dag driver vi vores eget delekøkken i Kødbyen, hvorfra vi sætter scene til morgendagens madiværksættere.

 
 

VÆRTSKAB

Vi tænker værtskab ind i alt, hvad vi gør. Vi bruger værtskab som metodik og ledelsesredskab for altid at forstå og tage afsæt i det enkelte menneske og den konkrete situation. Det, mener vi, skaber ligestilling og fællesskab mellem mennesker.

Vi arbejder aktivt med at give andre mulighed for at tage værtskab. Dette er en måde at give folk et ansvar på. For os er værtskab essentiel, når man skaber fællesskab og ligestilling. Hvis kun én er værten, så er det ikke fælles eller lige. 

I små organisationer med få ressourcer er værtskab et essentielt redskab til at skabe en levedygtig organisation. Værtskab er en naturlighed, når du er ejer, men ellers er det noget, du skal have tildelt. Vi arbejder aktivt med at lære folk at tage værtskabet. 

 
 

I Kitchen Collective samler vi kitcheneurs og andre madfolk, som har holdninger og holdånd.

 

KULINARISK RUGEKASSE

I vores kulinariske rugekasse for madiværksættere kan sunde og bæredygtige madidéer udvikles og testes på få, før de udbredes til glæde og gavn for mange.

Det fødevaregodkendte delekøkken er kernen i dette, men for os er det lige så meget de aktiviteter, vi knytter rundt om delekøkkenet, der sikrer os, at vi udvikler mad og virksomheder, der er gode for både mennesket og kloden.

Vi tror på, at mad udvikles gennem viden og spisende mennesker. Derfor arbejder vi med viden om og formidling af madiværksætteri. Herigennem bringer vi iværksættere frem i lyset, fordi vi ser dem som fyrtårne for et sundere og mere bæredygtigt madsystem. Vi underviser, uddanner og deler generøst læringer og erfaringer i og udenfor Kitchen Collective. Vi tror på, at denne åbenhed bidrager til udvikling.

Derfor har vi også et venue og laver events, hvor vi sætter scene til madiværksætteriet. Når du besøger køkkenet kommer mad og forplejning fra madiværksætterne i delekøkkenet, og på den måde er du som gæst med til at udvikle morgendagens virksomheder.

 

Kitchen Collective vil bidrage til en bedre madkultur i Danmark ved at udklække nye virksomheder, der forholder sig bevidst til de råvarer, der anvendes og det miljø, der omgiver virksomheden. Vi arbejder med mennesker, der laver mad med bevidsthed.

HVEM ER VI

 
 
Mia Maja Hansson Kitchen Collective

Mia Maja Hansson

Stifter og direktør, Mia Maja, leder Kitchen Collective og arbejder som rådgiver og underviser.

Hun har gjort det til sit livsmål at skabe en mere mangfoldig og bæredygtig madkultur med sunde virksomheder og mennesker, der har det godt. Hun er et kæmpe madøre og en iværksætter, der har gjort en forretning ud af at bidrage til et mere bæredygtigt madsystem ved at hjælpe andre madiværksættere i gang. Mia Maja har fokus på fællesskaber, samarbejde, synergi, deleøkonomi og kooperative organiseringsformer i alt, hvad hun foretager sig.

Når hun ikke er på arbejde i Kitchen Collective lærer hun sig selv at bygge og udforsker, hvordan man bygger bæredygtigt. Mia Maja har sat sig for at redde et træhus på 34 kvm nær skovåbningen i Kulhuse, der genopbygges udelukkende af genbrugsmaterialer, som skal danne fremtidig ramme om sjov, ro og fordybelsesarbejde.

Siska Asved

Siska er ansvarlig for delekøkken, venue og events.

Kærligheden til mad, musik og mennesker har fulgt Siska gennem livet, både privat men også gennem sit arbejdsliv. Siska har en baggrund fra musikbranchen, hvor hun har lavet PR for danske og udenlandske artister, har uddannet sig indenfor sundhed & ernæring, arbejdet som kok samt haft sit eget spisested.

Siska motiveres af madkultur, relationer, kulturoplevelser og af bæredygtige projekter, hvilket alt sammen kan anvendes i hendes funktion i Kitchen Collective.

Siska er født i København K, har boet i New York og bor nu på Amager med sin familie. Hun elsker at udforske byen, specielt om sommeren, hvor den vågner op og bliver en mere livlig og farverig udgave af sig selv.

 

NANNA BURGAARD

Hos Kitchen Collective arbejder Nanna med kommunikation, netværk og events.

Hun har boet de seneste 5 år i Århus, hvor hun via sin uddannelse har haft mulighed for at udforske og analysere diverse kulturelle fænomener og æstetiske udtryksformer, og det er ligeledes et interessefelt, der optager og fylder meget i hendes private liv.

Noget af det bedste, hun ved, er at slentre rundt i byen, observere sine omgivelser og suge til sig af stemningerne. Dog sætter hun også gerne selv rammerne og inviterer inden for til middag - for hvis man kan sige, at det at lave mad er et kærlighedssprog, så er det i hvert fald hendes.

Desuden har hun flere års erfaring både som front og back of house, hvor hun har kunne udforske sin kærlighed til og nysgerrighed på mad og mennesker - samt relationen derimellem - og det er bl.a. også denne nysgerrighed, som hun vil tage med ind i sit arbejde hos Kitchen Collective.

Viden om madiværksætteri

jesper lee jyderup

Jesper er ph.d.-studerende fra Københavns Universitet og forsker i, hvordan Kitchen Collective arbejder med partner- og fællesskaber for at fremme et mere bæredygtigt madsystem. I sit tidligere arbejde har han fokuseret på iværksætteri, innovation og madkultur som underviser og projektleder.

Jesper har også engang arrangeret klassiske koncerteksperimenter, hvilket startede en langvarig og stadig aktuel interesse for, hvad det vil sige at eksperimentere sig til større forandringer i fællesskaber.

Madiværksætteri

torsten arendrup

Torsten er Kitchen Collectives knight in shining armour og multikunstner – han kan fikse både vandhaner og kølesensorer samt det meste derimellem. Torsten har en baggrund i IT-branchen og startede i 2018 Coop Garage, som beskæftigede sig med formidling af alt fra FDB møbler til AMBA for dummies. Han har slået sine folder i Kødbyen fra før området blev smart og har været med til at udvikle det kreative miljø som findes i Kødbyen i dag.

Udover sin rolle i Kitchen Collective fungerer han stadig som mentor for nye iværksættere og motiveres af at kunne hjælpe iværksætterdrømme godt på vej ud i virkeligheden. Torsten er desuden et madøre, stifter af en uofficiel teaterklub og så destillerer han lejlighedsvis gin i sin lejlighed på Vesterbro.

 
 

I Kitchen Collective samler vi med andre ord nysgerrige og modige mennesker, der begejstres over mad, gode ideer og kreative løsninger til gavn for et sundere og mere bæredygtigt madsystem. Du er mere end velkommen til at være med på rejsen.

Vi ses i køkkenet!