Festivalguide 2022: Smag på madiværksætteriet
Foto: Liv Kastrup for Street Food om Søerne
Kan I mærke det? Summen af liv og glæde fra mademennesker der nyder de lysenætter, og at vi endelig kan sidde tæt ved langbordene?
Denne sommer bliver magisk og med masser mulighed for at smage på madiværksætteriet i sommerlandet. Fra juni og helt til august vil det bugne med tilbud.
Det er også nu, at vi skal sidde på skuldrene af hinanden for at spejde de store oplevelser i horisonten og være sammen om glæden ved musik, mad og kulturfællesskaber. Med sommeren kommer nemlig de længeventede festivaler, hvor der er god anledning til at få smagt på madiværksætteriet.
Det er til festivaler, at vi på bedste street food manér kan nyde både nye og gamle tendenser og dermed lade os inspirere sammen.
Ligeledes er det i denne tid, at vi ofte møder nye mennesker over måltider, når vi sidder tætpakket ved langborde og typisk spejder nysgerrigt mod naboens valgte måltid og spørger om, det kan anbefales. Vi bliver dermed hinandens guide i, hvilken mad vi skal smage på.
I dag handler det ikke længere kun om at smage på nogle af de mange madboder.
I dag er der også flere festivaler, der sætter fokus på maden og måltider - og derigennem også den grønne omstilling.
Med de mange aktiviteter og muligheder guider vi dig i, hvor du kan møde delekøkkenets kitcheneurs og velkendte madiværksættere rundt omkring i landet.
Heartland: 02.06-04.06 2022
Heartland er en samtidig kulturfestival, hvor mennesker mødes og udvikler sig gennem fællesskaber og underholdende oplevelser med musik, samtaler, kunst og mad. Heartland festival finder sted i magiske omgivelser på Egeskov på Fyn.
Smag på:
Quench & Tickle gæster Heartland med deres pirrende cocktails på dåse - både med og uden alkohol
Saito CPH deltager både med madbod og indtager scenen i Tasteland, fredag d. 3. juni kl. 14.00, for at snakke om dansk tang og velsmag
Reduced – Tasteland: Lørdag d. 4. juni kl. 14.00 vil Emil Munch de Voss fra sammen med Louise Beck Brønnum fortælle om smag, og smags rolle for fremtidens fødevare
Rasmus Bredahl X Christian Bøjlund– Tasteland: Fredag d. 3. juni kl. 17.00.
På Tasteland scenen kan du opleve de to kokke, når de sammen med Århus Universitet, skal undersøge hvordan man med nedsatte sanser, kan forbedre smagsoplevelsen via neurogastromi
Northside: 02.06-04.06 2022
NorthSide skaber en oplevelse, som ikke findes noget andet sted, og hvor økologi, urbanitet og bæredygtighed er grundsten. I 2022 præsenter NorthSide et 100% økologisk og plantebaseret madprogram samt et helt nyt festivalområde: The Forum. Området vil byde på talks fra iværksættere ned nye grønne alternativer.
Smag på:
Wavy wonders: Indtager scenen, i det nye område The Forum, den 2. juni under temaet Fødevare, herunder “Fremtidens bæredygtige fødevarer - tang”. Wavy Wonders leverer sunde og nærende tangsnacks, udviklet på gode råvarer og norsk tang.
Mimic Seafood: Mimic Seafood leverer plantebaserede fiske alternativer til i Letz Sushis bod på NorthSide. Mimic Seafood udvikler og producerer plantebaserede alternativer til fisk og skaldyr med det formål at passe på vores verdenshave. De går ikke på kompromis med smag og kvalitet, samtidig med at støtte lokale producenter og små virksomheder.
Madens Folkemøde: 03.06-04.06 2022
Madens Folkemøde er et folkeligt og fagligt folkemøde om det, der ligger på vores tallerkner og måden, vi producerer det på. Over to dage samler vi hele mad Danmark for at dele viden, holdninger og madglæde.
Til Madens Folkemøde kan du møde en masse spirende madiværksættere og bliv klogere på alt indenfor madens verden når eksperter og fagfolk deler ud af deres viden, samtidig med at stille spørgsmål for at skabe dialog.
Læs mere om festivalen her
Copenhell: 15.06-18.06 2022
Copenhell er Danmarks største rock- og metalfestival, der løber over fire dage på Refshaleøen i København. Festivalen byder hvert år på et rigt og varieret udvalg af mad- og drikkevarer, så der er noget for enhver smag, og hvad end du er kødspiser, vegetar eller veganer.
Smag på:
Planteslagterne, der ruller vognen ud og byder ind med fedtede rockburger.
Sol Over Gudhjems produktpriser: 25.06 2022
Med Produktprisen 2022 hyldes landets bedste lokale varer inden for kategorierne Mad, Drikke og Konfekture.
Et panel bestående af 6 dommere, heraf nogle af Danmarks førende kokke, tester og vurderer hvert enkelt indstillet produkt. Herefter udvælger de tre produkter i hver af disse tre kategorier: Mad, Drikke, Konfekture, som går i finalen.
Ud af de indsendte produkter i de tre nævnte kategorier udvælges de mest innovative produkter, der har et fremtidigt potentiale. Derfor er der oprettet en innovationskategori. Denne kan man ikke tilmelde sig, da produkterne bliver udvalgt ud fra de indsendte produkter i de tre øvrige kategorier (kilde: Sol Over Gudhjem).
Konkurrencen løber af stablen lørdag den 25. juni 2022 på Gudhjem Havn på Bornholm
Roskilde Festival: 25.06-2.07 2022
Smag på:
RØRT smører håndmadder til festivalfolket, når de gæster Roskilde Festival med Rørt pålægssalater
Om: Rørt udvikler og producerer friskrørte og økologiske pålægssalater, uden nogen former for tilsætningsstofer, der passer perfekt til et godt stykke smørrebrød. Salaterne er lavet på økologiske, gode og oftest lokale råvarer. Hos Rørt får mayonnaisen en mindre rolle så det grønne kan komme til sin ret.
Læs mere om Rørt her
Syngja Beverages udfordrer og inspirerer dettes års gæster når der serveres Bugs’n shot, lavet på 1% fårekylling
Om: Udvikler og producerer sunde, nærende og bæredygtige drikkeshot hvor insekterne bliver en lækker og eftertragtet råvarer. Stifterne har en vision om at sætte et positivt aftryk på fremtiden, hvor det er helt normalt at indtage fårekyllinger og andre bæredygtige råvarer.
Læs mere om Syngja her
Insekterne til Syngja leveres af kitcheneur Bugging Denmark.
Hos Bugging Denmark er de overbeviste om, at insekter er en del af løsningen på fremtidens ressourceknaphed. Fårekyllingernes skal ud til forbrugerne i form af lækre produkter, der er lette at anvende i sin madlavning derhjemme.
Læs mere om Bugging Denmark her
Tempty Foods deltager med TEMPTY tastings. Du kan finde dem i Det Cirkulære Laboratorium
Om: Bag Tempty Foods er Ana, Cecilie & Martina.
De har en mission om at udvikle innovative madprodukter, som er både er sunde for mennesker og jorden – første skridt er ”TEMPTY”.
TEMPTY er et nyt alternativ udviklet på et proteinrigt svampemycelium.
Læs mere om Tempty Foods her
Festiveló: 01.07 kl. 12-22 og 02.07 kl. 9-22
Med musik, storskærm og mad i fælledparken fejres det, at verdens største cykelløb, Tour De France, kommer til Danmark. Festivalen stiller ligeledes op med et grønt, økologisk og snasket madmarked, hvor du kan få stillet sult og tørst.
Smag på:
Quench & Tickle som langer deres pirrende cocktails – med og uden alkohol – over disken under årets hyldest til Tour de France. Bag Quench & Tickle er de to anerkendte bartendere, Rasmus Poulsgaard og Kasper Riewe Høgh. De har udviklet og producerer Quench & Tickle for at sætte kvalitetscocktails på dåse, som hverken går på kompromis med smag eller cocktailoplevelsen.
Musik i Lejet: 21.07-23.07 2022
Musik i Lejet er en tre-dags festival fyldt med koncerter i strandkanten, kulinariske madoplevelser, kunst og fællesskab.
Smag på:
Planteslagterne når de triller madvognen til nordsjælland, og langer deres lækre produkter over disken. Planteslagterne udvikler og producerer altid 100% økologisk, 100% rene råvarer og 100% plantebaseret. Planteslagterne ønsker at producere kødalternativer, som hverken går på kompromis med smag og kvalitet, samtidig med at være lette at tilberede og derfor gør det lettere at vælge grøntsager til.
RØRT serverer dansk kvalitets smørrebrød baseret på Rørts økologiske og bæredygtige pålægssalater
Smukfest: 03.08-07.08-2022
På Danmarks 2. største festival under de smukke bøgetræer kan du nyde et tætpakket musikprogram med både danske og udenlandske artister, samt underholdning og diverse madoplevelser.
Læs mere om festivalen her
Smag på:
Planteslagterne åbner madbod med plantebaserede pita, fish’n chips mm.
Street Food og Søerne: 18.08-21.08 2022
Oplev mangfoldighed og iværksætteri med alverdens nye og mere etablerede madkoncepter - serveret til dig som street food.
Street Food om Søerne samler street food’ere, madiværksættere, mindre restauranter og større gastronomer rundt om Søerne i København, så du kan opleve den københavnske madscene helt tæt på og mærke, hvad der rør sig.
Copenhagen Cooking: 19.08-28.08. 2022
Copenhagen Cooking er en ti-dages festival der hylder den københavnske madscene.
Det foregår med både langbordsmiddage, workshops og inspirerende talks.
Det fulde program udgives den 21. juni.
Smag på:
Saito CPH: Mere info kommer
Tableu X The Caribbean Housewife X Kitchen Collective: Mere info kommer