Iværksætterguide: Bliv opdateret på unikke iværksættertilbud
Velkommen til vores iværksætterguide. Her samler vi løbende alt det, vi synes er relevant for dig, der er ved at starte dit eventyr som madiværksætter
Kitchen Collective & Iværksætterdanmark præsenterer: Succes som madiværksætter
Kitchen Collective har siden 2016 haft erfaring med at udvikle og undervise på workshopforløb i det daværende Hovedstadens Iværksætterprogram og i regi af projektet Greater CPH Food Startup, under ledelse af Erhvervshus Hovedstaden, og nu er vi i gang med et nyt forløb i samarbejde med Iværksætterdanmark. Her møder vi iværksættere på et tidligt stadie, og tager dem igennem emner som, hvordan man finder ud af, hvilken virksomhed der er rigtig for en at være og hvilke aktiviteter virksomheden skal bygge på, valg af marked, prissætning og fødevareregler. Deltagerne lærer fra iværksættere, der har gjort det selv, og med os er derfor også: The Caribbean Housewife, Enjaii, Wavy Wonders, Veatery og Kombucha Times.
Vi afholder et nyt forløb til efteråret. Er du interesseret i at deltage, så skriv til Mia Maja på miamaja@kitchencollective.dk
Intro til crowdfunding:
Coop Crowdfunding webinar
Den sidste onsdag hver måned kan du deltage i Coop Crowdfundings webinar.
Få viden og værktøjer i:
- Hvordan man crowdfunder og hvad det kræver
- Hvilken støtte Coop kan bidrage med
- Hvem kan crowdfunde
- Hvad kan man crowdfunde til
Street Food om Søerne er tilbage
Efter 2 års ufrivillig pause er Street Food om Søerne - en madfestival tilbage og fra den18.-21. august skal street food hyldes.
Dette år bliver der for alvor sat fokus på mangfoldighed og iværksætteri med alverdens nye og mere etablerede madkoncepter.
Er du madiværksætter og interesseret i at være en del af madfestivalen?
Skriv en mail til bookstade@streetfoodomsoeerne.dk
Beyond Beta v. Food & Bio Cluster: En Genvej til succes i industrien
Beyond Beta er en inkubator, der kombinerer skalérbare startups med fagspecifikke netværk og der er gode muligheder for hjælp til dig, der arbejder med en ny mad- eller drikkeide.
Forløbet skræddersyes i længde og omfang til den enkelte virksomhed med udgangspunkt i 5 grundpakker, som afspejler de særlige udfordringer startups møder:
Startup food Reg: Få styr på relevante fødevareregulativer
Branchespecifik inkubator: Få adgang til de optimale rammer for din vækstrejse
Feasibility Voucher: Værdibevis på 75.000 kroner til indkøb af relevant viden
Lead-user netværk: Markedsvalidering via potentielle kernekunder
Hands on go to market: Hjælp til kanalvalg og markedsintroduktion
Beyond Beta er et landsdækkende program på tværs af vertikaler, som udbydes i partnerskab med de danske klynger, Erhvervshusene og Accelerace. Programmet er støttet af EU Socialfond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
Gratis webinar informationsmøde for nye fødevarevirksomheder:
Den 13. eller 20. juni 2022 ved Fødevarestyrelsen
Som ejer af en fødevarevirksomhed skal du vide noget om fødevarereglerne. Det vil Fødevarestyrelsen gerne hjælpe dig godt i gang med.
I de online webinar får du information om:
Hvordan du fysisk indretter og driver fødevarevirksomhed
Hvile fødevareregler du skal kende
hvordan du finder information på Fødevarestyrelsens hjemmeside - www.fvst.dk
Nåede du ikke webinaret, kan du læse mere om Fødevarestyrelsens startpakke til nyopstartede fødevarevirksomheder:
Her kan du finde ud af, hvad der skal til, hvis du overvejer at starte en fødevarevirksomhed. Du kan enten læse om minimumskravene eller følge en guide, som vil give dig svar på, hvad der gælder for dig.
iværksætterkonkurrence
Danske Shoppingcentres centerportefølje og stormagasinet Censuum giver nyopstartede iværksættere landet over en enestående mulighed for at vinde konkurrencen om deres helt egen
butik i tre måneder.
Krav til deltagelse
Startups, der deltager i konkurrencen, skal have et sortiment af produkter, der kan sælges i en fysisk butik. Aktørerne bag opfordrer derudover iværksættere med en nyopstartet virksomhed og en endnu større iværksætterdrøm i maven til at deltage med deres idé og vision – uanset hvor i landet, de befinder sig.
Som iværksætter kan man være med i konkurrencen, hvor ens virksomhed bliver bedømt af anerkendte og profilerede erhvervsfolk. De vil i samarbejde udvælge de mest spændende virksomheder, der til slut vil vinde præmien om at åbne deres helt egen butik.
Senest tilmelding den 1. juli
Fødevareteknologienheden på Teknologisk Institut tilbyder fødevarevirksomheder en bred palette af både værktøjer og viden
Teknologisk Institut tilbyder hjælp og rådgivning indenfor ovenstående områder, så du som madiværksætter kan blive klædt godt på.
Dertil faciliterer Teknologisk Institut flere netværksgrupper, der mødes 2-3 gange årligt inden for emnerne:
Labelling (Merfa)
Allergens (NOFA)
HACCP & Food Safety
Fish-sector Food Safety
Product development (new)
Teknologisk Institut tilbyder ligeledes flere træningskursuser omhandlende ovenstående emner.