Kom til levantinsk pop-up middag i Kødbyen!
Yusra laver mad, som man gør det til storfamilien ude på landet i Syrien. Hendes farm lå i Darai i det sydlige Syrien, hvor de havde over 300 oliventræer og kælderen af forrådskamre med oliven, olivenolie, syltede grøntsager, oste, yoghurt og andre gode sager, som hun lavede sammen med familien. Hun har også boet mange år i Kuwait, og siden hun kom til Danmark, har hun arbejdet på at tillempe de autentiske levantinske opskrifter og kombinationer til danske ganer.
Yusra laver mad af kærlighed til råvarerne og til de mennesker, der samles om hendes bord, og nu kan du prøve det!
MENU
Mezze
Goulash Sapanekh
Lagdelt filodej marineret med mælk, æg og smør, fyldt med Yusras blanding af spinat og ost. Bagt gyldne og sprøde.
Hummus
Den udødelige klassiker, hummus af kikærter, olivenolie, tahin. Frisk tilberedt som Yusras laver den.
Khubs Kaleb
Yusras' hjemmebagte levantinske “focaccia” af hvedemel med nigella, sesam og fennikel.
Mouhammara
Den velsmagende levantinske dip af moset rød peberfrugt, olivenolie, valnødder, hvidløg, tomat, brødkrummer, granatæblesirup, tahin og Yusras krydderier.
Hovedretter
Maqloupa Dajaj
Denne elegante ret kombinerer saftige auberginer, tomat, ris og kylling bagt lagdelt i en gryde, som vendes ved servering.
Et kunstværk for øjne og smagsløg.
(Serveres også i vegetarisk variant)
Kebbe b'Laban
De smukke kebbe er bulgurboller med kødfyld af hakket lam og okse eller linser. I denne version koges kebbe i en hvid cremet yoghurtsauce.
Fattoush
Denne originale Levantinske salat kombinerer frisk salat, tomater, agurk, rød peber, forårsløg, persille, mynte, olivenolie og granatæble, toppet med Yusra egen dressing og stykker af ristet Arabisk brød.
Dessert
Warbat
Lækker sprød baklawa.
"Hemmeligheden bag en god baklawa er at temperere sukkeret, så de andre ingredienser kommer til deres ret", siger Yusra.
Filodej i trekanter, fyldt med creme, toppet med pistacienødder. Bagt til sprød og gylden perfektion.