Kitchen Collective medvirker i video

Hvordan kan vi gentænke et ødelagt madsystem?

Mia Maja Hansson medvirker sammen med kollega fra CPH Food Space Marie Sainabou Jeng fra Madland i en video produceret af det aktivistiske medie Uncivilized Media.

Her undersøger Salem Barahmeh med hjælp fra Marie Sainabou Jeng, hvad grunden er til, at en række af verdens bedste restauranter lige nu står til at lukke. Han tager blandt andet udgangspunkt i udtalelsen om, at lukningen af Noma umiddelbart skyldes, at virksomheden ikke længere er bæredygtig – men hvad betyder det overhovedet? Og hvordan kan vi gentænke restaurationsbranchen på en måde, hvor forsvarlige og retfærdige arbejdsforhold og bæredygtighed bliver imødekommet på flere parametre?

Det havde han sat sig for at blive klogere på, hvorfor han altså var taget til København – “one of the gastronomical capitals of the world”. Her mødtes han blandt andet med Lisa Lind Dunbar fra Hospitality Worker Collective, Kamilla Seidler og Renata Zalles fra restaurant Lola, Jamain Brigitha fra The Caribbean Housewife til en snak om, hvordan vi kan bryde med de giftige strukturer, der i lang tid har og til stadighed dominerer i restaurationsbranchen. Mia Maja Hansson og Marie Sainabou Jeng bidrager blandt andet til denne samtale ved at dele ud af deres viden og erfaring vedrørende den kooperative filosofi og herunder de demokratiske og deleøkonomiske principper, som både Kitchen Collective og CPH Food Space bygger på.

 

Forretningsmodellen er gået i stykker

Lige nu kigger vi ind i en restuarationsbranche, hvor forretningsmodellen på mange måder er gået i stykker, og det er på tide, at vi stiller spørgsmålet: Hvordan regenererer vi økonomien?

I Kitchen Collective tror vi på, at det er muligt at skabe bæredygtige virksomheder via inkluderende fællesskaber, og det derfor også den grundlæggende filosofi, som virksomheden bygger på. Derfor stiller vi muligheden for at udvikle og teste sine idéer af i trygge og inspirerende rammer til rådighed, hvor et netværk af ligesindede kan hjælpe hinanden med sparring og med at løfte hinanden – spille hinanden gode i stedet for at se hinanden som konkurrenter.

Vi tror på, at det er tid til at tænke i nye baner, når det kommer til spiseoplevelser, og derfor skaber vi også en platform, hvor det er muligt at lave ’pop up’-aktiviteter, således at ellers velkendte faste omkostninger kan omlægges til variable. Vi tror på, vi bliver nødt til at arbejde med mindre bindende økonomier, så vi kan sættes fri til at tænke, hvordan fremtidige forretningsmodeller kan se ud. Derfor er der også mange i Kitchen Collective, der baserer sine forretningsmodeller på det midlertidige og variable og arbejder meget med ’pop up’-aktiviteter. Det gælder f.eks. også  virksomheden The Caribbean Housewife, hvor konceptet Housewife Roast indtager Kitchen Collectives eventlokale eller et andet sted i København og inviterer spisende mennesker inden for – men det er på hendes præmisser, og kun når hun har lyst.

 

Spis med bevidsthed

Vi tror på, at madens verden har et stort forandringspotentiale til at gøre verden til et bedre sted – særligt når det kommer til skabelsen af retfærdige arbejdspladser. For os er det motiverende at vide, at vi som spisende mennesker kan bidrage via den måde, vi vælger at bruge vores penge på i madens verden. Det store svære spørgsmål er naturligvis bare, hvordan vi reflektere over og gør os bevidst om, hvor vi kan bruge vores penge bedst muligt. Selv udforsker vi lige nu forskellige måder at spørge til, hvordan folk har det, når de går på arbejde, men det føles langt fra lige så naturligt, som at spørge hvor grøntsagen er fra.

 

Hvordan spiser og handler du med bevidsthed i madens verden? 

Se videoen ovenfor eller tryk på følgende LINK.

Previous
Previous

Mia Majas tale ved Madland Symposium

Next
Next

VI ER FLYTTET I NYE LOKALER!