Back to All Events

Grønne fællesmiddage

Kom til Grønne fællesmiddage når vores Saito på dagen forvandler overkudsgrønt til plantebaserede retter.

Vi skal ved langbordene både nyde smagfulde retter i godt selskab, samt blive klogere på hvordan bælgfrugter kan forvandles til en fuldendt smagsoplevelse, for et sundere og mere bæredygtigt måltid

Vi lover, at du kommer hjem med, viden samt tips og tricks, til hvordan plantebaserede retter ikke behøver at være kedelige, tage lang tid og være omfattende at tilberede.

Køb din billet og oplev:

  • Langbordsmiddag baseret på et plantebaseret og bæredygtigt måltid, udviklet og tilberedt af en madiværksætter

  • Lær om hvordan bælgfrugter kommer til sin fulde ret

  • Tips og tricks til at gøre kunsten efter derhjemme i en travl hverdag

 

Eventet finder sted i Kitchen Collective’s venue, Slagtehusgade 11a. 

Vi åbner dørene kl. 18. 

Obs. der er ingen bordreservation – lær nye mennesker at kende ved langbordene. 

Drikkevarer kan tilkøbes på aftenen. 

Vær opmærksom på, at grundet arrangementets koncept kan vi ikke forudsige eventuelle allergener. 

Vi glæder os til at se dig til et grønt og bæredygtigt måltid i gode rammer! 

Koncept Grønne fællesmiddage:

Kom til langbordsmiddag når vi over tre aftenener inviterer til grønne fællesmiddage, for at bidrage til et fællesskab omkring udbredelsen af mere plantebaserede måltider i hjemmet!

 Til hvert event er middagen tilberedt af de madiværksættere, der har sin daglige gang i Kitchen Collectives delekøkken. Vi kalder dem kitcheneurs.

Til hver middag kan du opleve et af temaerne:

  • Bælgfrugter: hvad gør vi med dem og hvordan tilsmages de?

  • Madspild: Hvordan gør vi kedelige og tilfældige rester lækre?

  • Umami: Hvad skal der til for at opleve et fuldendt måltid?

Råvarerne leveres på selve dagen af samarbejdspartnere og lokale producenter.
Det betyder, at madiværksætterne ikke ved, hvilke grøntsager de skal arbejde med før på selve dagen.

Dette skaber en ramme, hvori der kan blive udviklet nye og anderledes retter, ligeså vel som det imiterer en hverdagssituation, hvor man sjældent tager beslutningen aftenens måltid, før man ser, hvilke råvarer supermarkedet byder på.

I kampen mod madspild får vi leveret overskudsgrønt af To Good To Go, som akkompagneres af råvarer fra lokaleproducenter og madiværksættere.

𝐁𝐚𝐠𝐠𝐫𝐮𝐧𝐝:

Madforbruget er generelt set forbundet med en stor klimabelastning.  
Med Grønne fællesmiddage ønsker Kitchen Collective at bidrage til udbredelsen af klimavenlige madvaner, som kan være med til at fremme den grønne omstilling.

Kitchen Collective er et inkluderende madiværksætterhus, hvor vi gennem værtskab, viden, inspiration og fællesskab undersøger og smager på morgendagens madscene.  

Kitchen Collective arbejder sætter scene til madiværksætteriet, fordi vi tror på at madiværksættere er fyrtårne for velsmagende løsninger på et sundere og mere bæredygtigt madsystem. 

Projektet er blevet til i samarbejde med Københavns Kommune.

Grønne Fællesmiddage er desuden blevet til med hjælp fra:

Overskudsgrønt leveret af: To Good To Go

Råvarer og produkter fra: Agrain, Planteslagterne, PureDansk, Bugging Denmark, Nørrebro Likør, m.fl.

Måltider udviklet og tilberedt af Kitcheneurs: The Caribbean Housewife, Saito & Evoo

Previous
Previous
June 15

Grønne fællesmiddage

Next
Next
July 13

HOUSEWIFE ROAST