Kitchen Collective version 2.0

   – Fra Marie Vedel

Etableringen af Kitchen Collective har været en vild og fantastisk rejse i det københavnske madiværksættermiljø. Fra tanker og snakke over kaffen om et professionelt delekøkken, til afdækning af markedet, workshops, netværksmøde, til realisering, og nu udvidelser og drift og en masse seje madmennesker i køkkenet. Tiden er nu nået til Kitchen Collective version 2.0, og til at jeg sparker døre ind i andre sammenhæng og gør det jeg er bedst til – nemlig at starte nye projekter op og være madiværksætter! Derfor har vi besluttet, at Mia Maja overtager det fulde ansvar og ejerskab af Kitchen Collective. Det har været en naturlig udvikling for os, da Mia Maja har stået for den primære drift i virksomheden.

Jeg er super stolt af, hvor langt vi er nået med Kitchen Collective, og håber at mange fremover vil få gavn af delekøkkenkonceptet og Mia Majas store viden om at komme i gang som nystartet madvirksomhed.

Jeg vil naturligvis gerne løfte sløret for, hvad jeg mere konkret går og brygger på, og som nogen måske allerede har opdaget, er jeg ved at etablere virksomheden Grundsmag, sammen med kokken Jens Kristensen. Grundsmag er bæredygtighed, velsmag og omtanke for natur og menneske, omsat til simpel og genkendelig madlavning. Du finder Grundsmag i butikken i Roskilde – her tilbyder Jens og jeg hverdags- og festmad, surdejsbrød og kager samt madkurser.

3  2  1  4

Fælles for de ting vi kommer til at tilbyde hos Grundsmag, er respekten for råvarerne og for den jord eller det hav råvarerne kommer fra, og de mennesker som producerer råvarerne. Hertil interessen for det håndværk, som ligger bag de gode produktionsmetoder. Herudover ser jeg, med min baggrund som kok og viden om bæredygtighed, det som min fornemste opgave at tilbyde velsmagende og på alle måder berigende hverdagsmad. Dette også ud fra et sundhedsperspektiv – hvor maden indeholder så få tilsætningsstoffer og sprøjtemidler som muligt, men derimod så meget næring som den kan.

Men først holder jeg lige lidt barsel med min søde lille datter Vigga…

Jeg glæder mig til at se jer igen derude i det danske madland eller i Grundsmagbutikken.

Marie

65