Sproutz

En spirende hjælp til samfundet

 

I den gamle Richters Gård i hjertet af Køge åbnede for nyligt en ny og anderledes cafe, som desuden er kitcheneur hos Kitchen Collective. SPROUTZ er navnet og teamet bag vil mere end blot at lave fantastisk og velsmagende økologisk mad. Det helt specielle ved SPROUTZ er, at det er en socialøkonomisk café, som satser på rummelighed og fleksibilitet. Det kommer til udtryk ved, at caféen tilbyder unge mennesker – som traditionelt ikke har været en del af arbejdsmarkedet – et trainee-forløb, som i sidste ende skal føre til reelle ansættelser.

Bag caféen står Peter, Lennart, Mike og Ahmed. De har alle forskellige kompetencer, dog har de alle bevæget sig indenfor det socialøkonomiske felt på enten privat eller fagligt plan.

 

 

Skærmbillede 2015-12-05 kl. 13.35.10Skærmbillede 2015-12-05 kl. 13.35.43

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SPROUTZ’ flotte location i Køge, @sproutzcafe

 

Hvad er jeres udgangspunkt for at starte Sproutz op?

Vi drømte alle fire op at starte et projekt op, hvor vi havde hjertet med i det fra start, og hvor vi kunne gøre en forskel for mennesker, der har haft det svært. Hos SPROUTZ tror vi på rummelighed. Vi tilbyder borgere, der har haft svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet en hverdag med masser af glæde og fokus på styrker i stedet for begrænsninger. Som kunde hos SPROUTZ, er man derfor med til at gøre en forskel for vores ansatte.

 

Hvilken slags mad sælger I?

”SPROUTZ” er en omskrivning af det engelske ord for spirer. Hos SPROUTZ  elsker vi spirer, økologi og lokale råvarer uden e-numre. Spirerne i vores sandwich og salater kommer fra vores egen økologiske produktion. Vi dyrker spirerne på måtter, hvor det eneste vi tilsætter er lys og vand. Spirer er fulde af livskraft og af plantefibre, vitaminer, væske, klorofyl (stoffet der giver planter den grønne farve), mineraler, proteiner, enzymer og antioxidanter – alt sammen stoffer, der fylder kroppen med ren, naturlig og god energi. Spirer indeholder desuden meget få kalorier og ingen fedt.

For os er det vigtigt, at de råvarer vi bruger kommer fra en produktion, der tager størst muligt hensyn til miljø og dyrevelfærd hele vejen fra jord til bord. Hos SPROUTZ er vores råvarer derfor overvejende økologiske. Når vi siger overvejende, så er det fordi, at der kan være produkter, som vi med mellemrum ikke kan få leveret. 

 

Skærmbillede 2015-12-05 kl. 13.37.03Skærmbillede 2015-12-05 kl. 13.50.22

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skærmbillede 2015-12-05 kl. 13.36.13Skærmbillede 2015-12-05 kl. 13.49.33

@sproutzcafe


Hvorfor har I valgt, at blive en del af Kitchen Collective?

Vi syntes det er fedt, at være en del af et innovativt madfællesskab og håber, at vi hen ad vejen også får tid til at sparre på kryds og tværs med de andre seje kitcheneurs, der er med i Kitchen Collective. 

 

Hvordan har jeres kunder taget imod Jer siden åbningen?

Vi har fået en overvældende modtagelse med skøn omtale i medierne og over 1200 likes og over 50 fem-stjernede anmeldelser efter den første uge. Vi er dybt taknemmelige!

 

Hvad drømmer Sproutz om for fremtiden?

Vi drømmer først og fremmest om at skabe varige arbejdspladser til vores borgere og gøre en positiv forskel for dem. Dernæst håber vi på, at kunne brede konceptet ud til mange andre byer i Danmark.

 

Hvis du vil vide mere om SPROUTZ, kan du finde dem på Facebook og Instagram.