Om Kitchen Collective

Kitchen Collective har siden starten af 2015 hjulpet kulinariske iværksættere i gang ved at tilbyde professionelle fleksible produktionsfaciliteter. Kitchen Collective er startet ud fra et ønske om at bidrage til en mere mangfoldig madkultur. Kitchen Collective ønsker at hjælpe kulinariske iværksættere i gang ved at aktivere overskudskapacitet i allerede eksisterende køkkener.

Da der i opstartsfasen for kulinariske iværksættere ikke er et behov for et køkken fuldtid, så vi muligheden i at flere iværksættere kunne dele det samme køkken.

 

Kitcheneur

 

· Indtil nu har Kitchen Collective hjulpet 200+ kitcheneurs i gang og 50 kitcheneurs deler lige nu ét køkken.

· 50% af vores kitcheneurs siger, at Kitchen Collective er deres eneste mulighed for at få adgang til et professionelt køkken.

·  38,5% af vores kitcheneurs siger at deres omsætning er blevet betydeligt højere siden de meldte sig ind i Kitchen Collective.

 

 

 

Kitchen Collective er et delekøkken, hvori det er muligt at afprøve idéer og produktioner i fødevaregodkendte faciliteter.

 

Netværk og Inkubator

Kitchen Collective er en praktisk kulinarisk rugekasse, hvor madideer kan udvikles, testes og produceres i mindre skala.

Hvad enten man ønsker at arbejde med udvikling af nye madprodukter, alternativ catering eller street food, møder vi kulinariske iværksættere i øjenhøjde og hjælper dem på et helt praktisk plan med at komme i gang.

Vi kalder os en praktisk rugekasse, da vores hjælp til at komme i gang primært er drevet gennem det netværk af kitcheneurs, der bruger vores køkkener. Når man er kitcheneur i Kitchen Collective, bliver man en del af et netværk blandt helt nye og mere etablerede madiværksættere, der alle er klar til at dele ud af sine erfaringer omkring opstart, drift, certificeringer, muligheder, barrierer mm.

Igennem de første 2 år har 83 virksomheder været medlemmer af Kitchen Collective, og vi ønsker til enhver til at styrke netværket og samarbejdet mellem vores kunder.

 

Manifest

Kitchen Collective vil bidrage til en bedre madkultur i Danmark ved at udklække nye virksomheder, der forholder sig bevidst til de råvarer der anvendes og det miljø der omgiver virksomheden. Vi arbejder med mennesker, der laver mad med bevidsthed.

 

Hvem er vi

Kitchen Collective er stiftet af Mia Maja Hansson og Marie Vedel i 2014 ud fra et ønske om at bidrage til en mere mangfoldig madkultur.
Marie Vedel er udtrådt sommeren 2016 for at fokusere på andre madprojekter.

Mia Maja Hansson er et kæmpe madøre og har derigennem en helt naturlig interesse i at arbejde for, at der kommer nyt og spændende mad. Det var et miks af mange kokkevenner og et arbejde inden for iværksættermiljøets økosystem i København, der drev ideen om at flere kunne deles om et køkken.

I dag underviser Mia Maja på diverse uddannelser såsom Integrated Food Studies, Suhrs Højskole, Hotel og Restaurantskolen samt på workshops og accelerator programmet Greater Copenhagen Food Startup som Kitchen Collective afholder i samarbejde med Væksthus Hovedstadsregionen, Københavns Kommune og Smag på Nordsjælland

Maria Kristensen er uddannet inden for designkultur og økonomi og har 10+ års erfaringer i et køkken. Hun varetager drift, medlemshåndtering, salg, event, kommunikation og SoMe i Kitchen Collective og CPH Food Space.

Emily Nikolajsen er studentermedhjælper i Kitchen Collective, og ved siden af, er hun i gang med en kandidaten Integrated Food Studies på KU. Hun hjælper os med at analysere markedet, research og udvikling.

 

I Kitchen Collective arbejder vi alle for at møde iværksætteren i øjenhøjde, og vi sætter en ære i at skabe venskabelige arbejdsrelationer med fokus på at hjælpe hinanden, der fordrer et positivt arbejdsmiljø for alle brugere af køkkenet.