MaoBao

”Vi var trætte af dårlige kebabs og slatne burgere kl. 03 om natten!”

MaoBao er kitcheneur hos Kitchen Collective og har haft en forrygende sommer på Københavns street food-markeder.

Vi har bedt MaoBao om at fortælle om sig selv og deres virksomhed.

 

Karl, Anders og Oliver er kræfterne bag MaoBao. To af dem studerer fødevarevidenskab ved KU mens sidste mand er udlært tjener fra restaurant NOMA.

MaoBao beskæftiger sig med produktion og salg af hovedsageligt asiatisk street food. De tre ildsjæle undersøger de forskellige former for street food rundt om i østen og udvælger dem, de finder mest interessant.

 

 

Maobao, chickenMaoBao, vanilla icecream

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                              En bao er en sød hvedebolle, der dampes indtil den opnår en let og luftig tekstur.                                                                                                                                                                                                                Her er MaoBaos version med henholdsvis kylling/kimchi og dybstegt m. vanilleis/friske danske jordbær, @maobaocph

 

 

”Da vi startede firmaet var det af mangel på et ordentligt måltid i de sene timer i nattelivet. Vi var trætte af dårlige kebabs og slatne burgere klokken 03 om natten!

Derfor valgte vi hurtigt street food-setup’et, da det er relativt billigt og nemt at gå til. Vi ville stå om natten og morgenen og sælge nye smage – fortolket på en måde der var comforting, som en kebab nu kan være klokken 03 om natten i en brandert. Vi ville dog arbejde med kvalitet og lave alt fra bunden.”

 

MaoBao fortæller, at de valgte at blive en del af Kitchen Collective, da det var billigt og i nærheden. Når man producerer fødevarer med henblik på videresalg, er det ikke tilladt, at producere i sit eget private køkken og derfor var MaoBao nødt til, at finde et godkendt produktionskøkken – det kunne Kitchen Collective tilbyde.

 

MaoBao, kitchenMaoBao, baos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MaoBao producerer baos i Kitchens Collectives køkken til morgendagens street food-gæster, @maobaocph
 

MaoBao havde en travl sæson på sommerens street food-markeder, men hvad gør man som street food-producent, når sæsonen er ovre og kunderne hellere vil blive inden døre? For MaoBaos vedkommende åbnede der sig en mulighed i form af et samarbejde med Sidecar, som er én af Nørrebros lokale caféer. 

“Vi mødte drengene fra Sidecar til et Rebelfood-arrangement, hvor de kom for at sælge cocktails. Vi faldt hurtigt i snak og kunne se, at vi kunne lave et samarbejde. De manglede nogen til at lave mad – vi manglede en fast location.”

De to parter blev enige om et permanent pop-up, hvor MaoBao torsdag-lørdag indtager Sidecars lokaler, ændrer konceptet og kører deres eget show – dog med Sidecars personale og bar på sidelinjen. På denne måde får begge en del af omsætningen; MaoBao for maden og Sidecar for drikkevarer.

MaoBao får lov til, at producere og sælge deres mad hos Sidecar for et symbolsk “leje”-beløb. Det er en god og billig løsning, som ligeledes giver Sidecar mere salg i baren. Begge parter bidrager desuden med at sprede rygtet og tiltrække gæster.

Her i Danmark er Street food-producenter generelt udfordrede ift. de mange kolde måneder. Dog har MaoBao formået, at tænke ud af boksen og udleve essensen af godt iværksætteri; nemlig at skabe en mulighed for, at holde deres forretning kørende på trods af udfordringer.

 


MaoBao, vanNår vi spørger MaoBao hvad fremtiden vil bringe, svarer de:

” Vi er gået fra at stå i de sene disede morgentimer, til nu at have en fast lokation på Nørrebro, hvor vi serverer mad torsdag – lørdag. Så vi er gået fra at være en food-truck til at udvide til noget mere permanent.

Den næste tid går med at få vores nye sted op at køre. Jeg vil sige, at vi stort set har nået de drømme vi satte os for et år tilbage. Nu skal det hele så bare forfines.

Det skal dog siges, at intet af dette var muligt, havde det ikke været for Kitchen Collective – og det er vi enormt taknemmelige over!”

 @maobaocph

 

 

Hvis du har lyst til, at følge MaoBao og deres videre arbejde kan du finde dem på Facebook, hvor der jævnligt bliver slået nye events op.