Kitchen Collective åbner i Aarhus

Vi får nu muligheden for at åbne dørene op til endnu et køkken for vores kitcheneurs gennem et nyt partnerskab med Teknologisk Institut. Denne gang er det i Aarhus, og vi glæder os helt vildt til at blive en del af den sprudlende madscene, der udfolder sig i Aarhus netop nu.

Foodture

I Kitchen Collective har vi fulgt meget med i, hvor hurtigt madscenen i Aarhus udvikler sig. Fx er Street Food på halvandet år gået fra ikke-eksisterende til nu at have tre store spillere inden for madmarkeder. Ligesom det har været lettilgængeligt at sælge mad på gaden i København siden 2013, bliver det også lettere at sælge mad på gaden i Aarhus fra dette forår. Der er i forvejen en spirrende underskov af inspirerende madiværksættere i Aarhus, og vi tror på, at denne underskov blot vil vokse sig større – særligt hvis den understøttes. 
Indtil nu har madiværksættere i Aarhus manglet et fleksibelt sted at udvikle og afprøve madideer, og netop det glæder vi os til at tilbyde i Smilets by, ligesom vi har gjort det i København de seneste to år.

Foodture 2

Teknologisk Institut har det top-moderne, veludstyrede køkken, Foodture Lab, i Agro Food Park. Teknologisk Institut tilbyder bl.a. rådgivning til små og store fødevarevirksomheder og fra Foodture Lab-køkkenet udvikler, tester og producerer Teknologisk Institut kvalitetssikre, velsmagende fødevarer sammen med virksomhederne. Foodture Lab er ikke altid i brug, og det er netop denne overskudskapacitet i køkkener, som vi ser muligheder i i Kitchen Collective.
Vi har indgået en aftale med Teknologisk Institut om, at vi sammen begynder at tilbyde dette køkken til nye madiværksættere. Kitchen Collective skal aktivere overskudskapaciteten i Foodture Lab-køkkenet til gavn for madiværksættere – hvad vi i Kitchen Collective kalder for kitcheneurs. Med Foodture Lab får kitcheneurs en unik platform til at udvikle deres madvirksomhed. Først og fremmest er køkkenet et laboratorium og har noget af det allerbedste udstyr til at udvikle og producere nye fødevarekoncepter. Derudover vil Teknologisk Instituts arbejde med etablerede fødevarevirksomheder skabe en unik synergi, og vi tror på, det bliver et brugbart netværk for kitcehneurs og for de etablerede virksomheder.

Foodture 4

Vi ser frem til at understøtte og blive en del af det udviklings- og innovationsarbejde, der finder sted i Agro Food Park. Agro Food Park har visioner om at være det ”førende innovations- og vækstcenter for fødevarer i Danmark”, og  vi glæder os til at bidrage til dette arbejde. 

Kitchen Collective åbner i Foodture Lab-køkkenet d. 1. marts 2017

Footure 3