Kinoa

“Vi ønsker, at gøre en forskel for danskernes sundhed!”

 

Kinoa er ny kitcheneur i Kitchen Collective. Kinoa er et økologisk quinoa-køkken, som leverer mad til caféer og kaffebarer i København samt catering til virksomheder og private. Her kan du blive klogere på virksomheden med det sunde madkoncept.

 

I køkkenet står Katja og forbereder dagens produktion. Hun er helt ny i gamet med virksomheden Kinoa, men hendes produkt bærer præg af grundig forberedelse. Hun har gennem flere måneder bygget sin virksomhed op og har blandt andet selv designet emballage, udviklet opskrifter, skaffet de første kunder og selvfølgelig læst på lektien, hvad angår regler for fødevareproduktion til videresalg.

 

Skærmbillede 2015-10-23 kl. 13.16.51Skærmbillede 2015-10-23 kl. 13.16.32

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kulinarisk iværksætteri er præget af detaljer og planlægning, som for eksempel valg af emballage, @Kinoafood

 

Men i virkeligheden ligger denne verden ikke langt fra Katjas verdensbillede. Hun er nemlig uddannet indenfor Ernæring og Sundhed og har derfor en gennemgående viden og praktisk erfaring indenfor ernæring og produktion af fødevarer.

 

”Vores salater og kager er økologiske, glutenfri, fri for tilsætningsstoffer og består kun af rene råvarer. Alt bliver lavet fra bunden og har en høj mætheds- og næringsværdi. Vores tankegang bygger på et princip om, at mad skal være gennemskueligt, naturligt og sundt – uden at gå på kompromis med den gode smag. Vi ønsker, at gøre en forskel for danskernes sundhed!”

 

Men hvorfor lige quinoa?

”Quinoa rummer utallige muligheder og frøets usædvanligt høje næringsværdi er med til, at holde kroppen sund og forebygge sygdomme. Quinoa har et proteinindhold på op til 22%. Én af de ting, som gør quinoa helt unik, er kvaliteten og sammensætningen af aminosyrer, altså proteiner. Næsten alle de essentielle aminosyrer, som er dem vi skal have tilført via kosten, findes i quinoa-frøet. Ved for eksempel animalske produkter, skal du derimod spise mange forskellige kødtyper, for at få de forskellige essentielle aminosyrer.

Derudover er quinoa glutenfri og har et højt indhold af kostfibre, en masse sunde fedtstoffer, antioxidanter og mange andre vitaminer og mineraler, som for eksempel jern, calcium, magnesium, zink og fosfer.

Quinoa hyldes som en ’super food’ verden over på grund af de fantastiske og usædvanlige egenskaber, frøet har.”

 

Skærmbillede 2015-11-02 kl. 10.20.59Skærmbillede 2015-10-23 kl. 13.13.52

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Quinoa findes i en rød, hvid og sort version. Her er Kinoas Glutenfri Quinoa-Chokoladekage, @Kinoafood

 

Vi fra Kitchen Collective er altid nysgerrige på, hvad der har givet vores kitcheneurs lyst til, at blive en del af vores kulinariske fællesskab. Til det svarer Katja:

 

”Kitchen Collective gør det langt nemmere for nystartede fødevarevirksomheder, at eksistere. Jeg valgte Kitchen Collective som køkken, da faciliteterne er gode og professionelle. Samtidig er Kitchen Collective meget fleksible i forhold til brug af køkkenet. Derudover er man en del af et fællesskab, hvilket jeg ser som en fordel, når man opstarter virksomhed.”

 

Hvilke erfaringer har du så gjort dig indtil videre om dét at starte op som selvstændig?

”Én af de erfaringer, jeg har gjort mig som selvstændig er, at en idé kan blive ved med, at udvikle sig. Det handler om, at klø på, indtil man har den rigtige løsning. Der er altid en ny måde, at se tingene på.

Derudover har jeg anvendt mit netværk rigtig meget og det kan jeg kun anbefale til alle andre nystartede iværksættere. Det har helt klart gjort, at jeg er nået så langt med Kinoa.”

 

kinoa7

 Skærmbillede 2015-10-29 kl. 11.48.27

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kinoa i køkkenet hos Kitchen Collective. Her med en lækker Quinoa-Salat, @Kinoafood

 

Hvad drømmer du om for Kinoa i fremtiden?

”Jeg har mange planer for Kinoa i fremtiden. Lige nu er jeg i gang med, at lave flere samarbejdsaftaler med caféer, kaffebarer samt virksomheder og så er der en masse nye produkter i vente fra Kinoa.”

 

Indtil videre er Kinoas glutenfri og økologiske produkter at finde ved følgende caféer i København:

The Living Room, Quinoa-Chokoladekage

Den Lille Gule Kaffebar, 3 forskellige Quinoa-Salater

Maude’s Salon og Maude’s på 3., Banankage Med Mørk Chokolade samt 3 forskellige Quinoa-Salater

 

Find Kinoa på de sociale medier: Facebook, Instagram