Julefrokost på broen

Kitchen Collective er sat i verden for at fremme en mere mangfoldig madkultur, og vi hjælper vores kitcheneurs med at igangsætte deres madforretning ved at tilbyde dem fleksible produktionsfaciliteter og nye salgsmuligheder.

Kitchen Collective får ofte forespørgsler fra virksomheder og private, som ønsker catering eller en anderledes kulinarisk oplevelse til deres sommerfest, julefrokost, reception, møde o.lign. Vi er rigtig glade for disse forespørgsler, da det giver os mulighed for at sætte vores kitcheneurs i spil og somme tider få dem til at indgå i samarbejder med hinanden.

Skærmbillede 2015-12-01 kl. 12.58.04

Kitchen Collective har faciliteret VL-92’s årlige julefrokost. VL-92 er en netværksgruppe med primært fokus på innovation under Dansk Selskab for Virksomhedsledelse (VL). Medlemmerne af denne gruppe mødes flere gange årligt, hvor de bruger deres ekspertise på at hjælpe virksomheder videre. VL-92 ønskede sig en anderledes julefrokost, og de ønskede at ‘donere’ deres julefrokost til at hjælpe nogle iværksættere igang og frem.

Kitchen Collective sammensatte i denne forbindelse en ‘collective dinner’ med to af husets kitcheneurs, Madingeniøren og Bite Me Crew, og fik dem til at kreere en lækker julefrokostmenu til lejligheden. Dog var det meget mere end blot mad gæsterne fik lov at sanse, da aftenen var fyldt med små overraskelser. VL-92 forventede, at de i løbet af aftenen skulle give feed-back til de respektive kitchneurs forretninger, men istedet havde Madingeniøren og Bite Me Crew sammensat en aften, hvor VL-92 selv blev udfordret. Bite Me Crew agerer som et socialt spise laboratorium og har sammen med Madingeniøren specialiseret sig i at skabe anderledes spisesituationer med kokkeeksperimenter og interaktive madretter, hvor man som gæst må tage aktiv del i den sociale sammenhæng man befinder sig i.

IMG_6460

 

Gæsterne blev budt velkommen i Kitchen Collective, hvor de fik serveret første ret bestående af gravad ørred med stjerneanis og en snapsecocktail. Den gravad ørred var hængt op på en tørresnor, og på bunden af cocktailglasset stod et nummer, som indikerede, hvor hver enkelt gæst senere hen skulle sidde ved middagsbordet.

Derefter gik selskabet i samlet flok mod det dækkede julefrokostbord for at indtage resten af julemenuen. Julebordet stod til gæsternes store overraskelse på toppen af broen, som forbinder to af Aalborg Universitets bygninger. Med en blændende udsigt over Sydhavnen satte gæsterne sig til bords, hvorfra de kunne nyde fire juleretter specielt udviklet til lejligheden.

Undervejs deltog gæsterne i en madquiz, som Madingeniøren og Bite Me Crew havde udviklet. Det gav anledning til mange gode snakke om mad omkring bordet. En anden sjov gimmick var, at alle vinglas var forbundet med en tynd snor. For gæsterne betød det, at man blev nødt til at drikke sammen, hvilket læner sig op ad et koncept, som Madingeniøren og Bite Me Crew tidligere har skabt sammen med temaet: ”You’ll never eat, cook or drink alone”.

Aftenens menu bestod af:

– Brændt kryddersild med langtidspocheret æg, creme fraiche, honning, sennep og rugbrødskrummer
– Andelever-mousse på smørristet toast med guld, bacon og syltet rødbedesirup
– Brunet kartoffel i frikadelle, rullet i brun sovs, flæskesvær og tørret rødkål
– Salt vanilleparfait med amareno kirsebærskum og puffede ris
FullSizeRender-2
Kitchen Collective, Madingeniøren og Bite Me Crew er alle blevet inviteret med til VL-92’s nytårskur først i januar, hvor de alle vil dedikere tid til at give os sparring om vores respektive virksomheder.
Mangler du hjælp til at arrangere din næste firmafest, mødeforplejning, reception el.lign.?

Kontakt os på info@kitchencollective.dk for et uforpligtende tilbud.